Male muren? Se hvordan her!

Mange tenker at murhus krever mindre vedlikehold enn trehus, men vi må ta vare på muren også. Selv om ikke så mange gjør det, bør også murhus vaskes én gang i året. Dersom du ser at det forekommer sopp, alger eller mose på veggen, så må du ta grep. Ønsker du å gi murhuset en ny farge kan du bruke Tjæralin Murmal, som er en vannbasert akrylmaling for mur med lang holdbarhet.

Slik maler du muren - trinn for trinn

Med Tjæralin Murmal, en vannbasert akrylmaling med en unik finkornet struktur, designet spesielt for mur, puss og betongfasader, kan du oppnå et varig og imponerende resultat. La oss gå gjennom stegene for å male huset ditt med Tjæralin Murmal:
1. Forberedelse er nøkkelen

Før du begynner å male, må du sørge for at overflaten er ren, tørr og fri for løs maling eller smuss. Bruk en stålbørste eller en høytrykksspyler for å fjerne eventuell gammel maling som løsner, og rengjør overflaten grundig med egnet vaskemiddel og en skrubb eller børste.

2. Sjekk fuktighetsnivået

Det vil alltid være noe fuktighet i mur og betong. Sørg for å sjekke fuktighetsnivået i overflaten ved hjelp av en fuktmåler. Tjæralin Murmal er ideell for overflater med moderat fuktighet, men sørg for at overflaten ikke er for våt før du begynner å male.

3. Påfør Tjæralin Murmal

Rør godt før bruk og påfør Tjæralin Murmal jevnt med en malerrulle eller pensel. Sørg for å arbeide i små seksjoner av gangen for å unngå ujevnheter og drypp. Den knuste marmoren i malingen gir en diffusjonsåpen film som transporterer fuktigheten ut, men ikke inn, og gir dermed en værbestandig og slitesterk overflate.

4. La det tørke

La Tjæralin Murmal tørke helt mellom strøkene, vanligvis i 4-6 timer, avhengig av temperatur og luftfuktighet. Påfør deretter et andre strøk for å sikre en jevn og holdbar finish.

5. Beundre resultatet

Når malingen har tørket helt, kan du beundre det flotte resultatet av ditt harde arbeid! Tjæralin Murmal gir ikke bare en værbestandig film med svært god vedheft, men det gir også en vakker og slitesterk overflate som vil vare i mange år fremover.

Velg riktig farge på grunnmuren

Grunnmuren har mye å si for helhetsinntrykket av huset ditt, og veldig mange velger å male muren hvit uten at de reflekterer så mye mer over det. Men grått står ofte fint til mange farger og kan være vel så fint som en hvit mur, og rent visuelt liker vi bedre å se på en litt grålig mur. Dersom du velger å male muren grå, så velg en gråfarge med litt gult i. Hvis ikke vil muren få et lyseblått preg, som kommer av refleksjon fra himmelen. Har du en høy mur, kan en mørkere farge passe, så lenge den ikke er like mørk som huset. Bruk diffusjonsåpen maling for mur, som både puster og transporterer fuktighet ut. Da unngår du at malingen flasser av og muren holder lenger.

Tjæralin Murmal er en vannbasert akrylmaling med finkornet struktur for mur, puss og betongfasader. Den Inneholder knust marmor som gir en værbestandig og slitesterk, pustende overflate. Det vil alltid være noe fuktighet i mur og betong. Marmoren gir en diffusjonsåpen film som transporterer fuktigheten ut, men ikke inn. Dette gir en værbestandig film med svært god vedheft.

Murmal Seis er en fargeløs væske beregnet til forsterkning av gamle murfasader. Den brukes som grunning på porøse underlag, samt underlag tidligere malt med kalkmaling, sementmaling og andre malinger som smitter før påføring av Tjæralin Murmal. Seis for Murmal kan også blandes 10-20 % rett i Tjæralin Murmal i første strøk.

Et murhus er tidløst og vakkert! Med Tjæralin Murmal er du garantert et flott resultat.